Restschuldfinanciering

Hebt u een eigen woning? Maar ook een restschuld? Dan kan de Restschuldfinanciering een goede oplossing voor u zijn. Met de Restschuldfinanciering leent u een bedrag om – de naam zegt het al – uw restschuld te betalen. Het betreft een lening met een vaste rente en een vaste looptijd die ingesteld kan worden voor een periode tussen de 10 en 15 jaar. Bovendien is de rente onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar.

Geschikt voor u?

De Restschuldfinanciering is geschikt voor u:

 • als u een restschuld hebt.
 • als u geld wilt lenen om uw restschuld in te lossen.
 • als u de zekerheid wilt van een lening met een vaste rente gedurende de hele looptijd.
 • als u minimaal 21 en maximaal 63 jaar oud bent.

De Restschuldfinanciering is minder geschikt voor u:

 • als u regelmatig extra geld nodig hebt.
 • als u jonger bent dan 21 of ouder dan 63 jaar.

Voordelen Restschuldfinanciering

Met de Restschuldfinanciering leent u een vast bedrag. Vooraf spreken we af in hoeveel tijd u de lening volledig terugbetaalt. Dat kan tussen de 10 en 15 jaar zijn. Over het bedrag dat u leent, betaalt u een vaste rente. U weet dus precies welk bedrag u leent, welk maandbedrag u betaalt en wanneer de lening is afgelost. Lekker duidelijk en helder, zonder verrassingen.

Voordelen Restschuldfinanciering

 • Zekerheid: u leent een vast bedrag en betaalt een vaste rente.
 • Duidelijkheid: u weet precies tot wanneer u voor de lening betaalt.
 • U kunt tussentijds extra aflossen, maar daaraan zijn wel kosten verbonden.

Nadelen Restschuldfinanciering

Tussentijds kunt u extra aflossen, maar hieraan zijn wel kosten verbonden.
Wilt u tijdens de looptijd extra geld lenen? Dan kan dat niet met een Restschuldfinanciering. Bedragen die u al afgelost hebt, kunt u met de Restschuldfinanciering niet opnieuw opnemen. Wilt u af en toe extra geld opnemen nadat u een deel van uw lening hebt terugbetaald? Dan heeft u wellicht meer aan een Doorlopend Krediet.

Nadelen Restschuldfinanciering

 • U kunt geen extra geld opnemen.
 • Afgeloste bedragen kunt u niet opnieuw opnemen.

Kenmerken Restschuldfinanciering

Sluit u een Restschuldfinanciering af, dan betekent dat dat u een vooraf afgesproken geldbedrag leent van Interbank. Maandelijks betaalt u Interbank vervolgens een vast bedrag, dat bestaat uit een deel aflossing van de lening en een deel vaste rente. Bij een Restschuldfinanciering spreken we het volgende met elkaar af:

 1. De hoogte van het leenbedrag. U kunt een bedrag lenen tussen € 15.000 en € 50.000. De hoogte van het bedrag waarvoor u in aanmerking komt, hangt af van uw persoonlijke situatie.
 2. De omvang van het maandbedrag dat u betaalt (een optelsom van aflossing en rente).
 3. De looptijd van de lening. U moet de Restschuldfinanciering helemaal terugbetalen voordat u 74 jaar wordt.

Kijkt u voor meer informatie in de algemene voorwaarden.

Voordat u een Restschuldfinanciering aanvraagt, is het verstandig eerst meer informatie in te winnen. Dat kan bij uw financieel adviseur.

Wilt u extra lenen of extra aflossen?

Wilt u tijdens de looptijd van uw Restschuldfinanciering extra geld lenen? Dan kan dat niet met een Restschuldfinanciering. Bedragen die u hebt afgelost, kunt u niet opnieuw opnemen. Extra aflossen kan wel, maar daaraan zijn kosten verbonden. Bekijkt u hier de algemene voorwaarden.
Wilt u gedurende de looptijd wél extra af kunnen lossen zonder extra kosten? Overweegt u dan een Doorlopend Krediet of een Persoonlijke Lening met een looptijd van maximaal 10 jaar. Ook daarover kan uw financieel adviseur u meer informatie geven.

Restschuldfinanciering aflossen

De Restschuldfinanciering terugbetalen gaat op een duidelijke manier:
Iedere maand betaalt u Interbank een vast bedrag. Hiermee lost u een deel van de lening af en betaalt u de rente.
U spreekt van tevoren met ons af hoeveel u per maand betaalt en hoe lang u dat doet. Terugbetalen doet u binnen minimaal 121 maanden en maximaal vijftien jaar.
De Restschuldfinanciering moet vóór u 74 jaar wordt helemaal afgelost zijn.

Rente Restschuldfinanciering

Een Restschuldfinanciering is een lening. Over het geleend bedrag betaalt u rente. Het rentepercentage staat vast voor de hele looptijd. Naast de rente betaalt u maandelijks een bedrag om de lening af te lossen.

De hoogte van het maandbedrag van een Restschuldfinanciering hangt af van drie zaken:

 • het bedrag dat u leent
 • het voor u geldende (vaste) rentetarief
 • het aantal maanden waarin u terugbetaalt

Duidelijke kosten

Wanneer u kiest voor een Restschuldfinanciering, dan kiest u voor een vaste rente. Van tevoren weet u dus precies wat de kosten voor deze lening zijn. De Restschuldfinanciering biedt hierdoor veel duidelijkheid en zekerheid.

Restschuldfinanciering aanvragen

Wilt u een Restschuldfinanciering aanvragen? Wint u dan advies in bij een van de professionele financieel adviseurs met wie Interbank samenwerkt. Dan weet u zeker dat u kiest voor een verantwoorde lening die past bij uw situatie en uw leendoel. Bij een voorstel krijgt u de ‘Europese standaardinformatie inzake consumentenkrediet’. Hiermee kunt u kredietaanbiedingen beoordelen en vergelijken. Hebt u nog geen financieel adviseur? Zoek een adviseur bij u in de buurt.

ADVIES NODIG?

Voer hieronder uw postcode in en vind een financieel adviseur in de buurt.