Kan ik mijn lening wijzigen als ik een andere baan heb of werkloos word?

Hebt u een andere baan? Of bent u uw baan misschien kwijt? Dit soort veranderingen hebben vaak financiële gevolgen. Informeer Interbank daarom altijd direct als u een andere baan krijgt, als uw partner een andere baan krijgt, of als u of uw partner werkloos wordt.

Wordt uw inkomen hoger en wilt u misschien het bedrag dat u leent verhogen?

U kunt hiervoor contact opnemen met uw eigen financieel adviseur. U vindt deze op uw maandoverzicht of vraag het aan onze klantenservice via 0900-8688.

Wordt uw inkomen hoger en wilt u nu uw lening sneller aflossen?

Stuur dan een e-mail naar info@interbank.nl en vermeld hierbij uw nieuwe (hogere) termijnbedrag of bel ons op 0900 - 8688. Onze medewerkers zijn op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Wordt uw inkomen lager door werkloosheid of een andere baan?

Stuur dan een e-mail met een toelichting en een voorstel voor een nieuw (lager) termijnbedrag naar info@interbank.nl of een brief naar:

Interbank N.V.
Afdeling Klantbeheer
Postbus 855
1000 AW Amsterdam

Interbank beoordeelt vervolgens uw voorstel. Is er een medecontractant? Dan moet hij akkoord zijn. Als u een lager termijnbedrag gaat betalen, worden de totale kosten van uw lening hoger en wordt de looptijd van uw lening langer.

Hoe gaat Interbank mijn lening aanpassen?

Als u in het verleden een lening bij ons hebt afgesloten, hebben we deze lening gebaseerd op uw toenmalige inkomen en dat van uw partner. Gaat u minder verdienen? Dan kan het zijn dat u uw termijnbedrag niet meer op tijd of volledig kunt betalen. We bekijken samen hoe u uw lening voortzet. Als het mogelijk is, passen we uw termijnbedrag aan.

Met dit lagere termijnbedrag kunt u uw lening makkelijker terugbetalen als u minder financiële ruimte hebt. Gevolg is wel dat de looptijd van uw overeenkomst langer wordt en dat u meer rente betaalt. Als u weer meer ruimte hebt, kunt u natuurlijk altijd weer vragen om een hoger termijnbedrag.