Interbank Herfinanciering

Herfinanciering

Hebt u meerdere bestaande leningen lopen? En hebt u behoefte aan meer duidelijkheid en overzicht? Dan hebben wij misschien dé oplossing voor u: de Herfinanciering. Deze lening is bedoeld om bestaande leningen over te sluiten naar één lening. Het betreft een lening met een vooraf afgesproken looptijd van 10 tot 15 jaar, waarbij u iedere maand een vast bedrag aan rente en aflossing betaalt. Zo hebt u meer overzicht over uw eigen administratie.

Voor wie?

De Herfinanciering is geschikt voor:

 • klanten die hun bestaande lening willen herfinancieren.
 • klanten die op zoek zijn naar zekerheid (een vaste looptijd en een vaste rente).
 • klanten die minimaal 21 en maximaal 59 jaar oud zijn.

De Herfinanciering is minder geschikt voor:

 • klanten met een terugkerende geldbehoefte.
 • klanten die een financiering snel willen aflossen.
 • zelfstandigen.

Kenmerken Herfinanciering

Bent u tussen de 21 en 59 jaar en wilt u uw bestaande leningen oversluiten? Wij bieden de Herfinanciering om uw lopende leningen te bundelen tot één lening met lagere maandlasten. U kunt met de Herfinanciering alle bestaande leningen oversluiten, ook leningen die u die niet bij Interbank hebt afgesloten. Verder betaalt u bij de Herfinanciering maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing gedurende een vooraf afgesproken looptijd. De looptijd is 10 tot 15 jaar. Kijk voor meer informatie in de algemene voorwaarden.

Het leenbedrag

Als uw financiële situatie dat toelaat, kunt u met de Herfinanciering tussen de € 15.000 en € 75.000 van ons lenen. U betaalt dan maandelijks rente voor de lening en u betaalt de lening terug door de maandelijkse aflossing.

Herfinanciering aflossen

Het aflossen van de Herfinanciering gebeurt op een duidelijke manier. U betaalt ons namelijk iedere maand een vast bedrag. Met dit maandelijkse bedrag betaalt u de lening terug en betaalt u rente voor de lening. Terugbetalen doet u binnen minimaal 121 maanden en maximaal 15 jaar. U moet de Herfinanciering helemaal hebben terugbetaald voordat u 74 jaar wordt. Wilt u extra aflossingen doen of de lening in z’n geheel aflossen? Dit is mogelijk, maar niet zonder kosten. De kosten zijn wettelijk gemaximeerd.

Voordelen Herfinanciering

De Herfinanciering biedt u overzicht, omdat u precies weet hoeveel u per maand betaalt en wanneer de lening is afgelost. U betaalt namelijk maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing en ook de looptijd staat vast. Dat maakt de Herfinanciering dus duidelijk, helder en overzichtelijk.

Voordelen Herfinanciering:

 • Zekerheid: u betaalt een vaste rente en hebt een vaste maandtermijn.
 • Duidelijkheid: u weet precies tot wanneer u voor de lening betaalt.
 • Overzicht: u hebt één overzichtelijke lening in plaats van meerdere leningen.
 • U kunt tussentijds aflossen, maar daar zijn wel kosten aan verbonden.

Nadelen Herfinanciering

Met de Herfinanciering kunt u extra aflossen, maar daar zijn wel kosten aan verbonden.
Wilt u tijdens de looptijd extra geld lenen? Dat is niet mogelijk met de Herfinanciering. Ook kunt u bedragen die u al hebt afgelost, niet opnieuw opnemen bij de Herfinanciering. Als u af en toe extra geld wilt opnemen nadat u een deel van de lening hebt terugbetaald, dan is een Doorlopend Krediet misschien geschikter voor u.

Rente Herfinanciering

De Herfinanciering is een persoonlijke lening en dus betaalt u rente. Het rentepercentage staat voor de hele looptijd vast. Ook lost u af om de lening te kunnen terugbetalen. De hoogte van het maandbedrag van de Herfinanciering hangt af van drie zaken:

 • het bedrag dat u leent
 • het voor u geldende (vaste) rentetarief
 • het aantal maanden waarin u terugbetaalt

Duidelijke kosten Herfinanciering

Als u kiest voor de Herfinanciering, dan kiest u voor een vaste rente. Deze blijft gedurende de hele looptijd gelijk. U weet van tevoren dus precies wat de kosten voor deze lening zijn. De Herfinanciering biedt hierdoor veel duidelijkheid en zekerheid.

Herfinanciering aanvragen

Wilt u de Herfinanciering aanvragen? Wint u dan advies in bij een van de professionele financieel adviseurs met wie Interbank samenwerkt. Dan weet u zeker dat u kiest voor een verantwoorde lening die past bij uw situatie en uw leendoel. Bij een voorstel krijgt u de ‘Europese standaardinformatie inzake consumentenkrediet’. Hiermee kunt u kredietaanbiedingen beoordelen en vergelijken. Hebt u nog geen financieel adviseur? Zoek een adviseur bij u in de buurt.

ADVIES NODIG?

Voer hieronder uw postcode in en vind een financieel adviseur in de buurt.