Verpandingen en zekerheden

Waar gaat uw vraag over?

Voor wie is het geld van spaarpolissen of andere verzekeringen die bij mijn lening horen?
Hebt u in het verleden een extra verzekering afgesloten voor uw lening? Bijvoorbeeld een autoverzekering of een spaarpolis. Hebt u schade, of wilt u de lening stoppen? Dan moet u aan de verzekeraar vragen of hij wil betalen. De verzekeraar vraagt daarna aan ons of wij inderdaad willen dat zij betalen. Geven wij toestemming, dan is het geld voor ons. Het gaat van uw lening af. Het kan zijn dat er daarna nog een restschuld overblijft, die u moet terugbetalen. Bovendien kunt u daarna niets meer opnemen van uw lening.
Wanneer krijg ik het overschrijvingsbewijs / de tenaamstellingscode van mijn auto terug?
Als u geld van ons hebt geleend om een auto te kopen, dan houden wij het originele overschrijvingsbewijs van de auto bij ons. Pas als u de hele lening hebt terugbetaald en als u alle rente hebt betaald, krijgt u het overschrijvingsbewijs terug. Daarvoor moeten wij de auto eerst afmelden bij de RDW.

Sinds 1 januari 2014 ontvangt u van de RDW een kentekencard en een tenaamstellingscode. De tenaamstellingscode moet u aan ons doorgeven. Pas als u de hele lening hebt terugbetaald en als u alle rente hebt betaald, ontvangt u van ons een nieuwe tenaamstellingscode. Daarvoor moeten wij de auto eerst afmelden bij de RDW.
Voor wie is het verzekeringsgeld als mijn auto total loss is of gestolen?
Hebt u geld van ons geleend om een auto te kopen? En is de auto total loss of gestolen? Dan betaalt uw verzekering daar meestal een bedrag voor. Dat bedrag is voor ons en gaat van uw lening af. Het kan zijn dat er daarna nog een restschuld overblijft, die u moet terugbetalen.
Wilt u kunnen bewijzen dat u uw hypotheek hebt terugbetaald?
Soms moet u kunnen bewijzen dat u uw hypotheek helemaal hebt terugbetaald. Bijvoorbeeld als u uw lening hebt terugbetaald nadat u uw woning hebt verkocht. De notaris moet uw woning dan uitschrijven bij het kadaster. En dat kan alleen met een bewijs dat u uw lening hebt terugbetaald. De notaris kan zo’n bewijs voor u maken.