Ik wil extra aflossen op mijn lening. Hoe doe ik dat?

Wilt u éénmalig extra aflossen op uw lening? Dat kan.

U maakt dan éénmalig een extra bedrag aan ons over. Controleer eerst uw huidige incassodatum vóórdat u een extra aflossing aan ons overmaakt. Maak vervolgens uiterlijk 5 dagen vóór uw incassodatum een extra betaling aan ons over. Zorg ervoor dat de hoogte van het bedrag dat u extra wilt aflossen gelijk is aan de hoogte van uw maandtermijn plús het bedrag dat u extra wilt aflossen. Vermeld in de omschrijving altijd het contractnummer.

Een voorbeeld: u hebt een maandtermijn van € 150 en u wilt € 250 extra aflossen. Betaal dan een bedrag van € 550. Uit dit bedrag wordt eerst de openstaande maandtermijn van € 150 betaald. Uit de € 400 die overblijft wordt vervolgens uw eerstvolgende maandtermijn van € 150 verwerkt. Er blijft dan € 250 over die als extra aflossing wordt verwerkt.

Let op! Is er sprake van een betaalachterstand? Dan wordt de extra betaling eerst verrekend met de achterstand. Hebt u een betaalachterstand en wilt u extra aflossen? Neem dan contact op met onze afdeling Collection via 020 6608719. Zij helpen u graag verder.

Wilt u structureel extra aflossen op uw lening? Dat kan.

U kunt dan uw maandtermijn verhogen
Dit betekent dat u ons maandelijks een hoger bedrag laat afschrijven. Als u dit wilt, geef dit dan schriftelijk of per e-mail door aan onze klantenservice via info@interbank.nl. Let op: dit is alleen mogelijk bij een doorlopend krediet.

De extra betalingen maakt u eenvoudig over via iDEAL, Mijn Interbank of rechtstreeks naar bankrekeningnummer NL 14 ABNA 0747474354 ten name van Interbank. Vergeet niet om uw contractnummer te vermelden.

Wilt u uw maandtermijn vooruit betalen? Dat kan.
Dit betekent dat u twee maandtermijnen aan ons overmaakt. In dat geval wordt de eerstvolgende automatische incasso overgeslagen. Als u dit wilt, geef dit dan schriftelijk of per e-mail door aan onze klantenservice via info@interbank.nl.