Veelgestelde vragen

Kunt u uw vraag niet vinden in de veelgestelde vragen? Neem contact op

Waar gaat uw vraag over?

Wanneer schrijven jullie voor het eerst geld van mijn rekening af?

Hebt u een persoonlijke lening? Dan schrijven we precies één maand nadat u het geld hebt ontvangen, het afgesproken bedrag van uw rekening af.
Hebt u een doorlopend krediet? Dan incasseren wij op de 18e, de 25e of de voorlaatste werkdag van de maand. Dit hangt af van wat u met ons hebt afgesproken.
Check uw incassodatum via Mijn Interbank

Kan mijn rente veranderen?

Uw rente is opgebouwd uit verschillende onderdelen:

  • Fundingkosten: de kosten die wij aan onze geldverstrekkers betalen. Hiermee kunnen wij het geld inkopen dat wij aan u uitlenen.
  • Risicokosten: de kosten die wij maken om het kredietrisico af te dekken. Dit is het risico dat wij lopen dat klanten ons niet terugbetalen. De hoogte van dit risico verschilt per klant en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de looptijd van uw lening, het geleende bedrag en de sector waarin u werkt.
  • Winstopslag: de vergoeding voor onze moedermaatschappij (Crédit Agricole Groep). Deze vergoeding zijn wij aan hen verschuldigd voor het ter beschikking stellen van kapitaal.
  • Onze kosten voor bedrijfsvoering (onder andere personeelskosten, IT-kosten en de vergoeding voor uw tussenpersoon). 

Als één van bovengenoemde onderdelen bij een doorlopend krediet veranderde, konden wij de rente wijzigen. Dit is na 1 mei 2020 niet meer mogelijk. Vanaf dat moment volgen wij de gemiddelde marktrente (peildatum december 2019) en verandert uw rente alleen als de gemiddelde marktrente verandert. De gemiddelde marktrente van de DNB is hier te vinden.

Melden jullie mijn lening bij Bureau Krediet Registratie?

Interbank meldt uw lening bij de Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. We melden bij een doorlopend krediet hoeveel u maximaal mag opnemen. En bij een persoonlijke lening melden we hoeveel u geleend hebt, inclusief rente. BKR verwerkt uw gegevens in het Centraal Krediet Informatiesysteem. Dat doen ze om u en de aangesloten bedrijven te beschermen. Hebt u een lening met een slottermijn? Dan melden we de slottermijn apart bij BKR.

Meer informatie over BKR vindt u hier.