Beter Wonen Financiering

Hebt u een eigen woning? Of gaat u een tweede woning kopen? En hebt u plannen om de woning helemaal naar uw zin te maken, maar ontbreekt het geld? Denk dan eens aan de Beter Wonen Financiering van Interbank voor bestedingsdoelen met een lange levensduur. De Beter Wonen Financiering is een persoonlijke lening met een lage maandtermijn, een vaste rente en een looptijd van maximaal 15 jaar.

De lening moet vóór uw 74ste afgelost zijn. Het volledige geleende bedrag moet u besteden aan het verbouwen van uw eigen woning Gebruikt u de financiering voor de verbouwing van uw eigen woning? Dan is de rente onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar.

Geschikt voor u?

De Beter Wonen Financiering is geschikt voor u:

 • als u een eigen woning hebt of bezig bent met de aankoop van een eigen woning.
 • als u geld wilt lenen dat u alleen gaat gebruiken voor een verbouwing van uw (toekomstige) woning. Hiervoor tekent u een verklaring bestedingsdoel.
 • als u de zekerheid wilt van een lening met een vaste rente gedurende de hele looptijd.
 • als u tussen de 21 en 63 jaar oud bent.

De Beter Wonen Financiering is minder geschikt voor u:

 • als u regelmatig extra geld nodig hebt.
 • als u de lening in korte tijd wilt aflossen.
 • als u jonger bent dan 21 of ouder dan 63 jaar.

Voordelen Beter Wonen Financiering

Met de Beter Wonen Financiering leent u een vast bedrag. Vooraf spreken we af in hoeveel tijd u de lening volledig terugbetaalt. Dat kan tussen de 10 en 15 jaar zijn. Over het bedrag dat u leent, betaalt u een vaste rente. U weet dus precies welk bedrag u leent, welk maandbedrag u betaalt en wanneer de lening is afgelost. Lekker duidelijk en helder, zonder verrassingen.

Gebruikt u het geld voor woningverbetering? Dan kunt u onder bepaalde voorwaarden de rente van de Beter Wonen Financiering aftrekken van de belasting. Vraagt hierover advies aan uw financieel adviseur of kijk op www.belastingdienst.nl voor meer informatie.

Voordelen Beter Wonen Financiering

 • Zekerheid: u leent een vast bedrag en betaalt een vaste rente.
 • Duidelijkheid: u weet precies tot wanneer u voor de lening betaalt.
 • U kunt tussentijds extra aflossen, maar daaraan zijn wel kosten verbonden.

Nadelen Beter Wonen Financiering

Tussentijds kunt u extra aflossen, maar hieraan zijn wel kosten verbonden.
Wilt u tijdens de looptijd extra geld lenen? Dan kan dat niet met een Beter Wonen Financiering. Bedragen die u al afgelost hebt, kunt u met de Beter Wonen Financiering niet opnieuw opnemen. Wilt u af en toe extra geld opnemen nadat u een deel van uw lening hebt terugbetaald? Dan hebt u wellicht meer aan een Doorlopend Krediet.

Nadelen Beter Wonen Financiering

 • U kunt geen extra geld opnemen.
 • Afgeloste bedragen kunt u niet opnieuw opnemen.

Kenmerken Beter Wonen Financiering

De Beter Wonen Financiering is een aflopend krediet met een looptijd van maximaal 15 jaar. Sluit u een Beter Wonen Financiering af, dan betekent dit dat u een vooraf afgesproken geldbedrag leent van Interbank. Maandelijks betaalt u Interbank vervolgens een vast bedrag, dat bestaat uit een deel aflossing van de lening en een deel vaste rente. Bij een Beter Wonen Financiering spreken we het volgende met elkaar af:

 1. De hoogte van het leenbedrag. U kunt een bedrag lenen tussen € 15.000 en € 75.000. De hoogte van het bedrag waarvoor u in aanmerking komt, hangt af van uw persoonlijke situatie.
 2. De omvang van het maandbedrag dat u betaalt (een optelsom van aflossing en rente).
 3. De looptijd van de lening. U moet de Beter Wonen Financiering helemaal terugbetalen voordat u 74 jaar wordt.

Kijkt u voor meer informatie in de algemene voorwaarden.

Voordat u een Beter Wonen Financiering aanvraagt, is het verstandig eerst meer informatie in te winnen. Dat kan bij uw financieel adviseur.

Wilt u extra lenen of extra aflossen?

Wilt u tijdens de looptijd van uw Beter Wonen Financiering extra geld lenen? Dan kan dat niet met een Beter Wonen Financiering. Bedragen die u hebt afgelost, kunt u niet opnieuw opnemen. Extra aflossen kan wel, maar daaraan zijn kosten verbonden. Bekijkt u hier de algemene voorwaarden.

Wilt u gedurende de looptijd wél extra kunnen aflossen zonder extra kosten? Overweegt u dan een Doorlopend Krediet of een Persoonlijke Lening met een looptijd van maximaal 10 jaar. Ook daarover kan uw financieel adviseur u meer informatie geven.

Beter Wonen Financiering aflossen

De Beter Wonen Financiering terugbetalen gaat op een duidelijke manier:
Iedere maand betaalt u Interbank een vast bedrag. Hiermee lost u een deel van de lening af en betaalt u de rente.
Van tevoren spreekt u met ons af hoeveel u per maand betaalt en hoe lang u dat doet. Terugbetalen doet u binnen minimaal 121 maanden en maximaal vijftien jaar.
De Beter Wonen Financiering moet vóór u 74 jaar oud wordt helemaal afgelost zijn.

Rente Beter Wonen Financiering

Een Beter Wonen Financiering is een lening. Over het geleende bedrag betaalt u rente. Het rentepercentage staat vast voor de hele looptijd. Naast de rente betaalt u maandelijks een bedrag om de lening af te lossen.

De hoogte van het maandbedrag van een Beter Wonen Financiering hangt af van drie zaken:

 • het bedrag dat u leent
 • het voor u geldende (vaste) rentetarief
 • het aantal maanden waarin u terugbetaalt

Duidelijke kosten

Wanneer u kiest voor een Beter Wonen Financiering, dan kiest u voor een vaste rente. Van tevoren weet u dus precies wat de kosten voor deze lening zijn. De Beter Wonen Financiering biedt hierdoor veel duidelijkheid en zekerheid.

Beter Wonen Financiering aanvragen

Wilt u een Beter Wonen Financiering aanvragen? Wint u dan advies in bij een van de professionele financieel adviseurs met wie Interbank samenwerkt. Dan weet u zeker dat u kiest voor een verantwoorde lening die past bij uw situatie en bij uw leendoel. Bij een voorstel krijgt u de ‘Europese standaardinformatie inzake consumentenkrediet’. Hiermee kunt u kredietaanbiedingen beoordelen en vergelijken. Hebt u nog geen financieel adviseur? Zoek een adviseur bij u in de buurt.

ADVIES NODIG?

Voer hieronder uw postcode in en vind een financieel adviseur in de buurt.